MENU
×
Responsive Menu Clicked Image

Sestavine

VISOKO KVALITETNE ORGANSKE SESTAVINE

Sophie la girafe Baby je zbrala znanje, ki že več tisočletij po različnih delih sveta predstavlja najboljše nasvete za nego kože otrok. Vse sestavine so izbrane na podlagi lastnosti, ki jih odlikujejo, nežne in blage teksture,
ter dejsta o nudenju podpore otrokovi lastni koži.

Organski beli čaj

Print

Beli čaj je koristna sestavina, ki vsebuje polifenole. Ti ščitijo kožo pred zunanjimi vplivi, še zlasti pred kožnimi spremembami, nastalimi zaradi UV žarkov ter onesnaženja. Beli čaj pomaga utrditi otroško kožo in ohranja njeno prožnost. Izdelki Sophie la girafe Baby uporabljajo samo cele liste belega čaja, s čimer ohranjajo svojo učinkovitost in moč.
Torej, v naših izdelkih ne boste zasledili sestavine kot je na primer droben prah, večinoma narejen iz ostankov čajevih listov.

Ali ste vedeli?
Beli čaj je pogosto namenjen izključno za uporabo izdelkov za nego kože odraslih. Ker si tudi otroci zaslužijo najmanj tako kakovostno nego kože, je sestavni del vseh izdelkov Sophie la girafe Baby prav beli čaj.

 

Organska sivkina voda in izvleček

Print

Sivka ne le da pomirja in zdravi, temveč velja za naravno zakladnico z antiseptičnimi in protivnetnimi lastnostmi. Sivka se uporablja za zdravljenje različnih kožnih obolenj in stanj kot so vnetja, vreznine, poškodbe povezane s soncem ter luskavica.

Ne glede na to, da je sivkino eterično olje najpogosteje uporabljeno in priporočljivo prav za dojenčke in se zaradi tega zelo pogosto pojavlja prav v izdelkih za otroke, se eterična olja ne bi smela uporabljati na predelu oči, kar pravzaprav zaradi majhnosti dojenčkov lahko posplošimo na njihov celoten obraz. In ker večina izmed nas uporablja čistilna sredstva, kreme za telo, otroška olja tudi na obrazu, ali predelih blizu očem, smo se odločili, da tokrat uporabimo nežnejšo in varnejšo obliko te resnično izjemne sestavine. Izključno zaradi dejstva, ker je dobrobit vaših otrok tudi naša največja skrb.

Organsko sivkino vodo in organski izvleček sivke uporabljamo za učinkovito vlaženje kože, blaženje raznih kožnih težav in zelo blagega vonja.

V svoji zelo nežni obliki, je sivka prisotna v vseh izdelkih Sophie la girafe Baby.

Organski izvleček olja nordijske borovnice

Print

Raziskave kažejo, da je naravna svetloba dolgih, svetlih nordijskih noči skupaj z zelo nizkimi temperaturami, prava kombinacija, ki spodbuja nastanek številnih aktivnih sestavin. Prav te najdemo v severnem jagodičevju in imajo dokazano hranljiv učinek pri nanosu na našo kožo. Izvleček olja nordijske borovnice, ki ga uporabljamo v naših izdelkih, je eden izmed največjih naravnih antioksidantov na svetu.

Poleg tega tudi pomirja dojenčkovo občutljivo, tanko kožo ter jo krepi. Izvleček olja nordijske borovnice uporabljamo pri izdelavi Sophie la girafe Baby Face Cream in Sophie la girafe Baby Oil.

Organska razkošna olja

Veliko organskih olj uporabljamo pri izdelavi naših izdelkov za nego kože otrok. Sončnično in olivno olje, kakor tudi visoko cenjena jojobino olje in olje mareličnih koščic. Zaradi maščobnih kislin in vitaminov, ki jih vsebujejo, zagotavljajo zelo učinkovito hranilo in prijetno teksturo. So enostavna za uporabo in imajo neverjetne zdravilne sposobnosti.
Jojoba olje najdete v Sophie la girafe Baby Face CreamSophie la girafe Baby Sos Cream,
Sophie la girafe Baby Body Lotion ter Sophie la girafe Baby Oil.

Organsko karanja olje

Karanja olje sega vse do Indije in njenega starodavnega načina zdravljenja – Ajurvede. Predstavlja naravno zaščito pred UV sončnimi žarki, ima pa tudi protivnetne in antibakterijske lastnosti.
Sophie la girafe Baby Sos Cream vsebuje karanja olje.

Organsko ovseno mleko

Sophie la girafe Baby Body Lotion in Sophie la girafe Baby Hair & Body Wash vsebujeta organski oves brez glutena, ki celo pomaga pri lajšanju alergijskih reakcijah in pri vnetjih.
Oves vsebuje saponine, ki nežno očistijo tudi najbolj občutljivo kožo.