MENU
×
Responsive Menu Clicked Image

Otroci Naravnost OboŽujejo Sophie

Sophie la girafe: 100% naravna gumijasta igračka

Lateks pridobljen iz drevesa Hevea je bil prvič pridelan leta 1982. Izumitelj Charles Goodyear
je to naredil s pomočjo vulkanizacije.

Guma, ki jo uporablja podjetje Vulli, je narejena iz soka drevesa Hevea, ki raste v Maleziji.
Vsako jutro, še preden se začne topliti, začno z zbiranjem mlečne tekočine izpod lubja milionov dreves Hevea.
To tekočino poznamo pod izrazom »latex«.

Lateks je naraven, elastičen in za vodo neprepusten material, ki deluje kot izolator in je prijeten tako za vonj kot na otip.

Podjetje Vulli pridobiva lateks, ga segreje, ter izvaja poseben postopek, ki vključuje litje rotacijske tehnike. Rezultat po 14 ročno opravljenih korakih, je ta čudovita gospodična Sophie la girafe.

Sophie la girafe predstavlja otrokovo prvo igračo, ki stimulira vsakega od sedmih čutev od 3 mesecev starosti naprej:

Vid:

Pri starosti 3 mesecev je dojenčkov vid še vedno omejen in lahko zaznava le velike kontraste barv. Temno-svetel kontrast barv Sophie la girafe tako stimulira vizualizacijo. Otrok jo zato zlahka prepozna in jo sprejme medse kot nekaj, kar ga pomirja.

Sluh:

Zvok, ki ga ob stisku oddaja Sophie la girafe zabava otroke in spodbuja delovanje njihovega sluha, kasneje pa se otroku razvije tudi občutek za povezovanje vzroka in učinka določenega dejanja.

Okus:

Sophie la girafe je narejena iz 100% naravne gume in pobarvana z jedilnimi barvami, kar pomeni, da je popolnoma varna za uporabo in podobna sestavi stekleničke za hranjenje. Njena mehka tekstura in številčni deli za žvečenje (ušesa, rožički, noge) so kot nalašč za blaženje vnetih dlesni, medtem ko rastejo zobki.

Dotik:

Dotik predstavlja prvi stik dojenčka z zunanjim svetom. Površina Sophie la girafe je mehka na dotik, podobna koži mamice, kar stimulira psihološke in čustvene reakcije, ki malčka pomirjajo in hkrati spodbujajo zdravo rast in dobro počutje.

Vonj:

Vonj naravnega kavčuka naredi Sophie la girafe še bolj posebno in vaš malček jo bo z lahkoto prepoznal
med vsemi svojimi igračami.

Lahek oprijem:

Sophie la girafe meri v višino 18 cm in skupaj s svojo zanimivo obliko predstavlja enostavno uporabo za še tako majhne rokice. Je zelo lahka, njene nogice in vrat pa so zelo dolge in tako omogočajo enostaven oprijem vse od otrokovih prvih dni.