MENU
×
Responsive Menu Clicked Image

Nekoč…

Zgodba je preprosta…

Mala žirafica je prišla na svet 25. maja 1961… Dan Svete Sophie!sophie_small

To so bili časi, ko so bile na voljo edine igračke v obliki živali, živali same – hišni ljubljenčki in živali na kmetijah…

Prav zaradi tega se je gospod Rampeau, živeč v Franciji, domislil nekaj briljantnega. Bil je namreč strokovnjak za predelavo soka drevesa kavčukovca, iz katerega nato lahko izdelamo naravno gumo. Nadgradil je svojo idejo in oblikoval svojo žirafico. Takšna eksotična žival je bila prva na trgu in idealna za otroške majhne rokice, ki še razvijajo vse svoje zmogljivosti.

Sophie la girafe, ki je v svojih začetkih izgledala povsem enako kot izgleda danes, je prešla v svojo proizvodnjo v četrtek, 25 maja, od koder izvira tudi njeno ime.

Nemudoma je doživela uspeh. Mlade mamice so izjemno hitro prepoznale kako nepogrešljiva je pri tolažbi in razvoju njihovih malčkov…
Ko se pojavijo prvi znaki prihoda zobkov, Sophie la girafe pomaga dojenčke potolažiti, da prenehajo jokati!

Njen sloves se je širil le od ust do ust, sprva v Franciji in nato kmalu tudi po vsej Evropi. Generacija za generacijo se z nasmehom na obrazu spominja svoje igračke vsakič, ko zaslišijo njen zvok, ko nekdo pritisne na njen trebušček ali glavico!

Vulli je podjetje s sedežem v mestu Rumilly, regija Haute-SavoIe v Franciji, ki še naprej skrbno varuje skrivni postopek izdelave te izjemne igračke.

Sophie la girafe je še vedno izdelana na tradicionalen način, ki vključuje 14 ročnih korakov.
Sophie la girafe je narejena iz 100% naravne gume, ki se pridobiva iz soka drevesa Kavčukovca.